Pouť ke cti Nanebevzetí Panny Marie v Jeseníku

V neděli 15.8.2021 naše jesenická farnost oslavila Slavnost Nanebevzetí Panny Marie, které je chrám zasvěcený. Mši svatou celebroval děkan P. Mgr. Stanislav Kotlář, vypomáhal mu trvalý jáhen z České Vsi Mgr. Ing. Josef Liberda. Mše svatá začala v 10:30 hod. a přítomno bylo mnoho místních i přespolních poutníků.

V kázání nám otec Stanislav připodobnil Pannu Marii k měsíci, který září na noční obloze. Tak jako měsíc je ozářen sluncem, tak je Panna Maria ozářena Bohem. Jako díky měsíci můžeme v noci vidět na cestu, tak i Panna Maria je pro nás světlem v temnotách světa, proto se k ní obracejme a nechme se jí vest.

Po závěrečné modlitbě v ohláškách pozval otec Stanislav všechny přítomné na farní zahradu, kde bylo přichystáno bohaté občerstvení. Vyhlášený guláš jáhna Josefa, řízky se salátem, obložené talíře, mnoho buchet místních farníků a také sladké trubičky.

Příjemnou atmosféru slunečního dne rozezvučila známými tóny cimbálová kapela Opavští gizdi, kteří zde byli již v loňském roce a nenechali v klidu posedět milovníky tance.

Sešlo se mnoho mladých rodin s dětmi a právě pro děti byla k dispozici farní trampolína a zapůjčený nafukovací skákací hrad od KDU-ČSL.

Velké díky patří všem, kteří se jakkoli zapojili do přípravy této poutě.

Ať nás Panna Maria přikrývá svým ochranným pláštěm a přimlouvá se za náš kraj.

« z 2 »