Mše svaté pro děti v Jeseníku a v České Vsi v roce 2012

V pátek 13.4. se uskutečnila další dětská mše svatá, tentokráte v Jeseníku. Program pro děti si připravili manželé Zuzka a Ondra Hanulíkovi. Katecheze pro děti měla velikonoční tématiku. Hned při vchodu do kostela děti dostaly tajemné balíčky, které si nesměly rozbalit hned, ale až po té, co k tomu budou vyzvány. Jejich zvědavost byla ukojena po evangeliu a děti našly v balíčku několik pšeničných zrnek. 

Potom společně přemýšlely nad tím, co všechno se musí udělat, aby takové zrníčko vyrostlo a kolik zrníček jeden jediný klásek nese.  Zrníčko musí tedy „odumřít“ (padnout do úrodné země), aby neslo život tolika jiným novým zrníčkům, která mohou být užitečná třeba při výrobě chleba. Stejně tak Ježíš umřel, abychom my mohli žít a nést užitek. Děti si tuhle kouzelnou katechezi nádherně prožily a písničky radostně provázely hrou na nejrůznější hudební nástroje.Mši svatou sloužil P. Kryštof spolu s hostem z Opavy, P. Mgr. Kamilem Víchou, který pobýval ve zdejších lázních.

Z další dětské mše svaté, která byla v kostele v České Vsi  11. května a kterou sloužil opět P. Kryštof Szewsczyk, přineseme zprávu v nejbližších dnech. 

VDV